notificatie
Let op! beperkt aantal plaatsen beschikbaar
pijl
vacature

Voor alle vacatures geldt

 • 96
  Medewerkerstevredenheid score 9.6
 • kleine teams
  Kleine gezellige regionale zorgteams
 • eigen kraamschool
  Een eigen kraamschool met een professionele skillab
 • betrokken organisatie
  Betrokkken organisatie; je bent bij ons geen nummer
 • duim omhoog
  Iedereen wordt gehoord, gezien en gewaardeerd

Vacature leerling kraamverzorgende - Werken en leren bij Kraamzorg Mama

Uiteraard zoeken wij voor deze prachtige groeiende organisatie ook mensen die gedreven zijn het vak van kraamverzorgende te leren. Ben jij van nature een verzorgend type en spreekt de geboortezorg je aan? Kraamzorg Mama biedt jou nu de kans om opgeleid te worden tot Kraamverzorgende in een leer/werktraject. Als Kraamverzorgende ga jij een gezin zo goed mogelijk op weg helpen met een nieuw kindje, zodat het vanaf de eerste dag helemaal goed gaat. Jij zet alles op alles om onze overtuigingen waar te maken: Jouw huis, jouw kindje, jouw kraamtijd!

Heb je géén of een bescheiden achtergrond in de zorg, maar wil je wél heel graag kraamverzorgende worden? Of ben je op latere leeftijd, en overweeg je een 180 graden carrièreswitch? Woon je daarnaast in of vlakbij Rotterdam, Den Haag, Utrecht of Breda? En heb je (minstens) een vmbo-diploma, of een overgangsbewijs voor havo/vwo 3 naar havo/vwo 4 op zak? Dan biedt Kraamzorg Mama jou nu de kans om die move te maken, door middel van een aantrekkelijke leerwerkovereenkomst!

Duur van de opleiding

Afhankelijk van je vooropleiding en opleidingsinstantie kan de opleiding tussen de 18 en 24 maanden duren. In deze maanden ga je afwisselend naar school en naar werk. De opleiding start in januari!

Skillslab

Kraamzorg Mama heeft speciaal voor de verwezenlijking van deze educatieve doelstellingen een werkruimte als skillslab ingericht. Het onderwijslokaal laat zich het best omschrijven als een (bijzonder) grote en ultramoderne praktijkruimte waarin, naast relevant en professioneel onderwijsmateriaal, de nieuwste hulpmiddelen zijn geplaatst en geïnstalleerd. Van babybadjes tot (medische) hulp- en leermiddelen. Van houten ledikanten tot een elektrisch bedienbaar ziekenhuisbed. Van (bevallings- en borst)simulatoren tot meerdere anatomische verzorgings- en bevallingspoppen (oefenpoppen). In ons high-end skillslab kan, zonder énige overdrijving, de meest complexe casussen en praktisch iedere werksituatie worden nagebootst.

Quotum

Vanwege de aanwezigheid van een unieke Skillslab zijn onze leerwerktrajecten zeer gewild. Iedere (leerling-)kraamverzorgende die onze hoofdlocatie bezoekt, in het bijzonder ons high-end skillslab, kijkt haar ogen uit. Door een quotum (een maximum aantal aan te nemen studenten) in te stellen waarborgen wij ook de kwaliteit van de opleiding. Ben je door onze selectiecriteria heen gekomen, en kom je als gevolg daarvan in aanmerking voor een leerwerktraject? Besef dan dat je op een buitengewone wijze op de praktijk gaat worden voorbereid!

Toelatingseisen

Kraamzorg Mama stelt leerwerkplekken beschikbaar voor studenten van branchegerichte (kraam)opleidingen. Je wordt echter niet zomaar toegelaten: er gelden strikte voorwaarden. Voldoe je hier niet aan dan wordt jouw sollicitatie niet in behandeling genomen. Daarnaast geldt er, zoals eerder vermeld, een quotum. Zo houden wij de onderwijskwaliteit op peil.

Wat kun je van ons verwachten?

 • vinkje
  Tijdens je opleiding ontvang je een leerlingsalaris conform de CAO Kraamzorg;
 • vinkje
  Je krijgt een min-max contract van 60 - 90 uur per maand;
 • vinkje
  Schooluren (de lesuren op dagen waarop je theorieles volgt) worden conform CAO vergoed als werkuren;
 • vinkje
  Je wordt intensief begeleid door ervaren kraamverzorgenden;
 • vinkje
  Je krijgt een praktijkbegeleider toegewezen die jou helpt met het behalen van je leerdoelen;
 • vinkje
  Behaal je jouw diploma, en functioneer je nadien volgens de doelstellingen van onze organisatie? Dan kom je na de tijdelijke arbeidsovereenkomsten in aanmerking voor een vast contract;
 • vinkje
  Je kunt gebruik maken van de roze leaseauto van Kraamzorg Mama;
 • vinkje
  Ga je als volwaardige kraamverzorgende voor ons aan de slag? Dan kun je kiezen uit verschillende functieprofielen. Zo is het mogelijk om te gaan werken via een vast rooster waarin je standaard 8 dagen werkt en 4 of 6 dagen vrij bent. Je kunt ook de voorkeur geven aan een flex-functie waarbij je in overleg met de planning je werkdagen en vrije dagen bepaalt. Er is bij Kraamzorg Mama dus van alles mogelijk!
ervaren

Wat verwachten wij van jou?

 • vinkje
  Je beschikt over een rijbewijs;
 • vinkje
  Je hebt een mbo-opleiding afgerond op niveau 2 of 3 (bij voorkeur met een zorgachtergrond) of een afgeronde middelbare schoolopleiding met minimaal vmbo theoretische leerweg;
 • vinkje
  Je bent flexibel inzetbaar, 7 dagen per week: overdag, in de avond en in de nacht (een zorgweek duurt minimaal 8 en maximaal 10 dagen, achtereenvolgend);
 • vinkje
  Je bent een sociaal persoon, en beschikt over voldoende inlevingsvermogen;
 • vinkje
  Je hebt een gedreven en proactieve instelling (je hebt passie voor het vak);
 • vinkje
  Je bent de Nederlandse taal machtig in woord en geschrift;
 • vinkje
  Je bent je ervan bewust dat het volwassenenonderwijs betreft. Je bent dus zélf verantwoordelijk voor het behalen van je leerdoelen;
 • vinkje
  Je bent bereid om de schoolkosten, het boekengeld en de reiskosten (van en naar de onderwijsinstelling) zélf te bekostigen. Afhankelijk van de gekozen opleidingsvariant variëren de opleidingskosten tussen de 2500,- en de 3.500,- euro. Het is overigens mogelijk om deze opleiding in termijnen te betalen.
hkz
zorg voor borstvoeding
lid van bo
google
trustpilot
zorgkaart nederland
© 2010 - 2022 - Kraamzorg Mama